Sunați-ne acum           Tel: 0 (22) 90 90 77
        0 (79) 90 90 77

 
BONUSURI
Procurând online primiți BONUSURI
 
LIVRARE RAPIDĂ
Clientul singur alege compania de LIVRARE
 
CADOURI
Clienții permanenți primesc CADOURI

Sensori autonomi

Livrare gratuita. Sensori autonomi de fum si monoxid de carbon Chisinau, Moldova

 

Monoxidul de carbon (Gazul de cahlă, CO) - După proprietăți, gazul de cahlă sau monoxidul de carbon (CO), reprezintă un gaz fără culoare, miros sau gust și se răspândește nevăzut pentru om. Cel mai des în incendii omaneii mor din cauza acestui gaz.

 

 

X-Sense SD11

Verifică stoc ...
Verifică stoc ...

X-Sense SD10K

Detector de fum standalone fotoelectric baterie 10 ani. Cu o sirena interna de 85dB o sa stii tot...
Verifică stoc ...
Verifică stoc ...

X-Sense SC05F

SC05F este un senzor hibrid care detecteaza fumul si monoxidul de carbon (CO). La detectarea...
Verifică stoc ...
Verifică stoc ...

X-Sense SC01

Verifică stoc ...
Verifică stoc ...

X-Sense SD12

Performanta superioara Performanta demonstrata in detectarea fumului chiar si din cele mai asc...
Verifică stoc ...
Verifică stoc ...

Ce este gazul de cahlă? Cum se formează și ce daune aduce?

 • În procesul de ardere permanent se elimină gaz de cahlă, în cazul în care este suficient oxigen nu este pericol pentru viață, pericolul apare cand este insuficiență de oxigen și se petrece ardere incompletă, în acest caz se elimina gaz de cahlă ce poate fi dăunător.
 • Gazul de cahlă se formează și de la mâncarea arsă de pe plită, dar în majoritatea cazurilor se formează în cazul în care prea devreme este închisă clapeta de la plită sau boilerul de gaz nereglat. Din acest motiv trebuie să rețineți că otrăvirea se poate petrece chiar și atunci când nu este un proces de ardere.
 • Monoxidul de carbon (Gazul de cahlă, CO) - După proprietăți, gazul de cahlă sau monoxidul de carbon (CO), reprezintă un gaz fără culoare, miros sau gust și se răspândește nevăzut pentru om. Cel mai des în incendii oamenii mor din cauza acestui gaz.
 • Gazul de cahlă nimerește în organism și blochează patrunderea în organism a oxigenului ce duce la dereglarea funcționării organismului. Cele mai sensibile organe ale omului sunt creierul uman, sistemul nervos și inima, aceste organe sunt cel mai mult dependente de oxigen. Din acest motiv omul intoxicat cu aces gaz nu conștientizează gravitatea acestei situații.
 • Persoana este confuza si nu se poate ajuta, desi simte ca ceva nu este in regula cu ea. Persoana nu poate suprapune aceste simptome cu intoxicatia cu monoxid de carbon și fiind intr-un somn nu simte nimic.

Simptomele intoxicatiei cu monoxid de carbon

 • Simptomele intoxicatiei depind de cantitatea de monoxid de carbon ce a patruns in organism.
 • Dintr-o cantitate mica, poate aparea pulsatie în tample, somnolenta, slabiciune, cefalee, pierderea echilibrului, tinitus, slabiciune in picioare, greata si varsaturi.
 • Mai tirziu, pot aparea halucinatii, cresterea pulsului, cresterea presiunii, poate aparea slabiciune, somnolenta, pierdere de presiune, complicatii ale respiratiei.
 • In cazul intoxicatiei severe, persoana isi pierde cunostinta, activitatea creierului se opreste si apare moartea.

Cum intra monoxidul de carbon in apartament?

 • Ventilatie insuficienta si tevi infundate, utilizarea unui aparat de gaz intr-o camera prea mica.
 • Arzatoarele cu gaz nu au primit o intretinere corespunzatoare.
 • Dispozitivul de gaz nu primeste suficient oxigen pentru a functiona - dispozitivul utilizeaza tot oxigenul din camera, apoi apare arderea incompleta si se elibereaza monoxidul de carbon.
 • Renovarea neglijenta sau izolarea cladirii. In multe cladiri, cu ventilatia initial naturala, ferestrele au fost schimbate, s-a facut izolarea si reconstructia neautorizata-un dispozitiv de gaz este conectat la altul si nu este destinat acestei tevi. Adesea, instaleaza dispozitivul de gaz într-un dulap inchis. Cu timpul conductele sunt infundate si aerul ars ramine in apartament.
 • Fiecare sistem de gaz si ventilatie are nevoie de control si intretinere regulata. Este important sa se asigure ca tevile sau conexiunile din ele nu curg si ca cosul de fum este curat.
 • Aparatele de gaz stricate, conductele sau locurile de conectare- locurile de conectare din tevi se scurge, tevile deteriorate sau ruginite, in conducte se utilizeaza materiale neprotrivite pentru gaz. Flacara de gaz este de obicei de culoare albastra. Daca flacara este galbena, atunci cu siguranta indica pericol.